Weszeli Terrafactum

De vader van drie schakelde over van hectisch stadsleven naar landbouw om meer ruimte te geven aan zijn grote liefde voor de natuur. Vroeg Davis begon de kunst van de Kamptaler-wijnmakers te waarderen. Dit resulteerde in de overname van een traditionele wijngaard in 2011.

In de constante zoektocht naar het buitengewone, wil Davis unieke wijn in de wereld van wijn maken. Bijzonder belangrijk voor hem zijn de ecologische duurzaamheid van de wijnbouw en de eerlijkheid van de wijn. Geen toevoegingen en technische trucs. In plaats daarvan probeert Davis Weszeli het ecologische systeem te bevorderen zodat de wijnstokken het optimale uit het terroir. De nieuwe kennis  wordt gecombineerd met de tradities en gewoontes die al jaren worden toegepast.

De wijngaarden van het wijnhuis Weszeli strekken zich uit rondom Langenlois. Grüner Veltliner en Riesling zijn de twee grootste en belangrijkste druiven van Weszeli. Het wijnhuis heeft een lange traditie. Sinds 1679 wordt hier wijn gemaakt. Davis Weszeli combineert de geavanceerde generaties familie kennis met zijn eigen wijn filosofie, het principe Terrafactum®: Dit biedt de wijngaard een grote Biodiversiteit en zo kan de wijn haar eigen karakter laten zien. Davis Weszeli ondersteunt immers de interactie van flora en fauna. Daarom wordt er in de wijngaarden geen gebruik gemaakt van machines.

Diep verbonden met de natuur, produceert wijnmaker Weszeli wijnen die de unieke smaak van het terroir in het glas brengen – puur, eerlijk en oprecht!