Christophe Edelbauer

Christoph Edelbauer produceert al sinds 2003 wijn in het weingut Christoph Edelbauer. Deze wijnen komen uit de beroemde regio Langenlois in Kamptal. De hete zomer temperaturen worden hier getemperd door de invloed van de Donau en de nabijgelegen bossen. Het lange groeiseizoen en de koele nachten zorgen ervoor dat de druiven volledig rijp worden maar daarnaast ook haar geweldige aroma’s en de frisheid in het fruit behouden. De bodem rond het heuvelachtige landschap van Langenlois worden gevormd door de Gfoehler gneiss. Deze wordt bedekt met een laag krijtachtige bruine aarde en de vruchtbare löss- en leemgronden. De combinatie van klimaat en grondsoorten vormt het perfecte terroir voor het produceren van de kenmerkende witte wijnen uit Oostenrijk.

In de wijngaarden van Christoph wordt op een biologische manier gewerkt met veel passie en liefde voor de natuur. Voor Christoph is het respecteren van de bodem en biodiversiteit in de wijngaarden van grootst belang. Dit om zo authentieke wijnen van hoge kwaliteit te maken. Hij houdt doelbewust rekening met zijn opbrengst. Dit is lager dan gemiddeld, dit doet hij om geen twijfels over zijn kwaliteit te krijgen.

Christoph heeft wijngaarden geplant op de hellingen Neuberg, Spiegel, Haasel, Steinhaus en Käfertal. Hoewel de meeste van zijn wijnstokken zijn geplant op de klassieke witte Kamptal-variëteiten – voornamelijk Grüner Veltliner en Riesling – is hij ook zeer gepassioneerd door Pinot Noir en produceert enkele onderscheidende expressies van deze druivensoort.