Over VinOtto

De wijnen van VinOtto hebben een verhaal. Daar begint het mee. De wijnboeren hebben een bepaalde visie over het maken van wijn. Stuk voor stuk kleine wijnboeren met passie en liefde voor hun vak. Maar niet alleen liefde voor hun vak, ook voor de natuur. De wijnen zijn bijvoorbeeld zo biologisch mogelijk gemaakt. Ze vertellen elk jaar een nieuw verhaal omdat elk jaargang anders is. De smaak van de wijnen wordt niet beïnvloed door toevoegingen van chemische middelen in de wijngaard of in de kelder.

Hoe het begon

Het VinOtto verhaal is begonnen in 2016. Op vakantie in de Conero onder Ancona genoten wij, op het terras van een restaurant, van een heerlijk glas Montepulciano van het wijnhuis la Calcinara. In het schooljaar voorafgaand aan deze zomervakantie maakte ik op mijn opleiding kennis met de theorie over de wereld van wijn. Zelf ben ik een ‘praktijkmens’, ik snap het pas echt als ik het gezien en beleefd heb. Toen de eigenaresse van het restaurant vertelde dat la Calcinara om de hoek lag en dat we er beslist langs zouden moeten gaan, was een afspraak snel gemaakt. Na een paar dagen werden we rondgeleid door Paolo. Hij legde mij de lastige theorie van school uit. Daarna proefden wij de rest van zijn wijnen. Na deze fantastische middag namen wij enkele flesjes wijn mee naar Nederland. Onder het genot van een glas wij uit de Conero werden veel vrienden en familie ook enthousiast over ons wijnverhaal. Na enige tijd was de wijn op…. er moest beslist nieuwe komen. Ik ontdekte dat er nog geen Nederlandse importeur was waar deze wijn gekocht kon worden. We polsten bij vrienden en familie of zij geïnteresseerd waren in meer van deze lekkere wijn. Op voorhand verkochten wij zo al heel wat flessen wijn. Ik reed met mijn vader naar Italië en we kochten opnieuw een aantal dozen wijn van alle soorten die la Calcinara te bieden heeft. Binnen drie weken was ik alle dozen kwijt. Toen besloot ik om het anders aan te pakken en in februari 2017 was mijn wijnbedrijfje VinOtto geboren.

.